۱۳۸۹ دی ۳, جمعه

خردمندي بزرگان ايران :

با توجه به تسخیر و تصرف اذهان بخش اعظمی از ملت ایران توسط دین تازیان و این که آداب و مناسک آن به نوعی جزء عادات و رسوم وسنن فرهنگی ایرانیان شده و با دقت در اوضاع امروزی ایران و گفتمان‌ها و نظریه پردازی‌های اقشار مختلف در باب رویکرد به یک حکومت سکولار ، به نظر میرسد که با تعمق در راه و رسم پرچمداران احیای اندیشه و فرهنگ ایرانی ... در این 1400 ساله اخیر که بیش از امروز در قید و بند حکام عرب و یا عربزده بودند .. میتوان با تلاش و خرد و دلسوزی راهکاری واقع بینانه و میسور را سامان داد .
با همهء تفاوت‌های این عصر و امکانات رسانه‌ای و تبادل افکار و آرا ... شرایط ما چندان تفاوتی با شرایطی که فردوسی در آن میزیسته ندارد ! دقت در خردمندی حکیم فردوسی ، ما را به چند مطلب حساس میرساند !
1- اینکه چرا فردوسی تصمیم به منظوم کردن این داستان‌ها گرفت ؟ (و در اینجا به امر محمود غزنوی و اینکه به چند شاعر دیگر نیز این مهم پیشنهاد شد نمیپردازیم)
2- چرا وی کلام و سبک سرودن خود را اینچنین که در شاهنامه میبینیم برگزید ؟
3- آیا بخش عمده تفاخر ایرانیان به حفظ زبان پارسی و فرهنگ دیرینشان از شاهنامه نشأت نمیگیرد ؟
4- آیا شاهنامه در کوچه و بازار و دکان و قهوه‌خانه و کلاس درس و دربار شاهان جای نگرفته است ؟
5- آیا در لابلای اشعار فردوسی اندیشه‌ای فرهیخته و حتی فلسفه‌ای متفاوت با زمانهء وی به چشم نمیخورد ؟
6- آیا او بجای توسل به فلسفه بافی و یا رد یکسرهء باور مردمان سرزمینش و تبلیغ مستقیم باوری نوین ، به سبکی سخن نراند که به آرامی بر اندیشه‌های ایرانیان درک فرزانگی و اشتیاق به فره‌مندی را حکاکی کند ؟
با این مقدمه که هم طولانی شد و هم هنوز جان کلام را کامل نرسانده و هم بر صحت آن اصرار ندارم ، میخواهم به این مسئله اشاره کنم که : اگر به راستی نیت رهایی ایرانیان از این تحجر 1400 ساله و استحمار 400 ساله را داریم ، باید با هوشیاری و دقت نظر بیشتر ، از یکسو نگری پرهیز کرده و آگاه باشیم که اندیشه هیچ قومی را نمیتوان از باوری فراطبیعی کاملا شستشو داد و شستن زیاد به فرسودن هرچیز میانجامد ! و اصرار بر سکولار کردن این مردم جز به ظهور مستبدی تازه که وعده‌های شیرین میدهد نخواهد انجامید ! میبینید که از دل همین حکومت حسین‌پرستان بر سر کار ... فرصت طلبان پلید ، دم از جایگزین کردن ایران و ایرانیت به جای اسلام میزنند ! و چه رذیلانه در پی صید و فریب شور و هیجان جوانان ایراندوست برآمده‌اند !
من با توجه به اهمیت شرایط موجود مجبور شدم که در میانه راه تهیه پیش‌نویس آزادی ، بدین مطالب اشاره کنم !
پاینده و سرافراز باد ایران و ایرانی !
پي نوشت 1: من از اينكه دوستان از ارائه پشنهادات خود بعنوان يك اصل كه در اين پيش نويس لحاظ شود خودداري ميكنند تعجب ميكنم !! آيا ما در اينجا داعيه قانون داني داريم ؟ يا ميخواهيم هر آنچه را كه ميتواند متضمن پايداري آزادي و برابري مردممان در آينده شود و تراويده از افكارمان ميباشد را بيان كنيم ؟ من سعي ميكنم هر چه زودتر بخش عمده اين پيش نويس را هرچند خام .. در اينجا به نظر خواهي همگان بگذارم ..شايد كه حركتي را موجب شود !
پي نوشت 2 : من با مطالعه قوانين اساسي كشورهاي  سوئيس و فرانسه و آلمان و ايتاليا و ژاپن و مصر به چند نكته قابل توجه برخورد نمودم !  نخست اينكه قانون اساسي ژاپن يكي از مدرن ترين ، دمكراتيك ترين ، مردمي ترين ، و مدني ترين قوانين دنيا ميباشد ! .. دوم اينكه قانون اساسي مصر كه ظاهرا بخش عمده اي از قانون اساسي جمهوري اسلامي از آن الگو گرفته شده ، يكي از مضحك ترين و متناقص ترين قوانين اساسي دنياست  و فكر ميكنم اصلاح طلبان جمهوري اسلامي به سركردگي هاشمي دنبال يك چنين قانون اساسي ئي هستند كه  همه كاره رئيس جمهور است ولي روش انتخاب و مدت تصدي و حدود اختياراتش بروشني مشخص نشده !  من ضمن اشاره به اينكه لينك تمامي اين قوانين را در قسمت مقالات قرار داده ام !

۱۳۸۹ آذر ۲۳, سه‌شنبه

وزارتی حیاتی‌تر از وزارت نفت :

یه آمار سردستی از درآمد کشورهایی مثل فرانسه ، ترکیه ، چین ، تایلند و... از صنعت توریسم .. اونم در حالیکه همه از لحاظ رتبه‌بندی جذابیت‌های توریستی به مراتب پایین‌تر از کشور ما هستند ، مثل درآمد 90 میلیارد یوروئ فرانسه و 110 میلیارد دلاری ترکیه در سال از توریسم .. و مقایسه این ارقام با درآمد 80..90 میلیاردی ما از نفت .. اونم با هزار دنگ و فنگ و خواهش و التماس از شرکت‌های خارجی ... به راحتی ما رو متوجه میکنه که چه ثروت عظیم و پایان‌ناپذیری را هر سال از دست میدهیم ... من خودم چندین بار و از چندین نفر از مردم کشورهای غربی شنیدم که : ما مثل دونده‌ای که در حالت استارت مسابقه قرار داره .. منتظریم تا درهای ایران باز بشه و برای دیدن این سرزمین شگفت و کهنسال و آثار باستانی بی‌نظیرش سرازیر بشیم !
ولی اگر سد این رژیم شکسته بشه و ایران از این انزوا دربیاد .. با کدوم سیستم سازمان یافته .. کدوم هتل .. کدوم وسیله نقلیه .. باید از این خیل عظیم و ثروت‌آور توریست‌ها پذیرایی کنیم ؟ و گفتن ندارد که با درآمد حاصل از آن چه کارها که نمیتوان کرد و اقتصاد زمین‌خورده و مفلوکمان چه رونقی نخواهد یافت ! من مدت‌ها در ترکیه به تحقیق در این‌باره پرداختم .. و با توریست‌های متعددی حرف زدم .. و شاهد افسوس خوردن آنها در حماقتی که در رابطه با عدم بهره‌گیری از این ثروت که هیچ وقت همچون چاه نفت تمام نمیشود بودم !
و معتقدم که اگر ما وزارت نفت نداشته باشیم آنقدر مهم نیست که وزارت جهانگردی و ایرانگردی نداشته باشیم ! و به جهت اهمیت این منبع درآمد ملی شایسته است که ایجاد آن و شرح وظایف آن به صورت اصلی در قانون اساسی درج گردد !
پ-ن-1- باید بگویم که اظهار نظر من در رابطه با تشکیل وزارت تاریخ و وزارت جهانگردی و مانند این‌ها از این جهت است که به قول آقا مسعود بیشتر باید به جنبه‌های اقتصادی نظام آینده بیاندیشیم ، و از طرفی وقوف دارم که در باب قوانین متداول مختلف که متضمن دمکراسی و آزادی‌های مدنی ملت میباشند .. دوستان و اهل فن این مقوله بسیارند و کمبودی پیش نخواهد آمد .. ولیکن در این 31 سال چنان آواری از التزامات شرعی و دینی و ایدئولوژیکی و مدیریت‌های ابلهانه بر سر مردم و اندیشمندان این سرزمین فرود آمده که حتی ساده‌ترین پتانسیل‌های ایران را از یاد برده‌اند .. یا میسر نمیدانند !
پ-ن-2- فقط لحظه‌ای مکث کنید بر اینکه ترکیه در 31 سال پیش چه وضعیت اقتصادی داشت ؟  و عربستان با آن همه درآمد سرشارش و جمعیت 19 میلیونش .. حدود 180 میلیارد دلار از حجاج امسال درآمد کسب کرد !!!
پ-ن-3- و من با توجه به عنادی که مسئولین این حکومت دارند با هرچه که میتواند برای جماعت توریست جذابیت داشته‌باشد .. چه مناطق طبیعی بکر (که بخشی از آن در تیول عرب‌های ثروتمند در‌امده) .. چه نابودی دریا و سواحل و جنگل‌های شمال ایران .. و خشکاندن تالاب‌ها و دریاچه‌ها و... به این نتیجه میرسم که رقیبان ما در صنعت توریسم بخصوص ترکیه نقشی فعال در تشویق مسئولین پلید این ویرانی‌ها دارند !

۱۳۸۹ آذر ۲۲, دوشنبه

عذر خواهي از تاريخ

درسال 1789 ميلادي ، گروهي از دول اروپايي تصميم گرفتند كه با كمك گروهي متشكل از تاريخدانان ... باستانشناسان و محققين خبره .. تاريخ هاي مكتوب و موجود سرزمينشان را تصحيح و آنرا از هر نوع دروغ يا شايعات و تاريخ سازي ها به جاي تاريخ نگاري راستين  پالايش و تهذيب نمايند !
و كار اين گروه كه تحت عنوان عذر خواهي از تاريخ تلاش نمودند يازده سال به طول كشيد و نهايتا به آنچه كه ميخواستند رسيدند .. يعني در اختيار داشتن تاريخي حقيقي و راستين از سرزمين خود و شرح وقايع واقعي نه توهمات و افسانه ها  !
من با توجه به اهميت اين موضوع و هم چنين مغشوش بودن مطالبي كه تاريخ نگاران در طول تاريخ بسيار كهن تر ما از اروپاييان و تضاد اغلب گفته هاي تاريخ نويسان در برخي وقايع و مكتوم ماندن بخش هاي عظيمي از تاريخ به علت مغرضانه يا مطلوب حاكم وقت بودنش .. و هم چنين وجود اسناد فراواني كه نه در كشور خودمان بلكه در موزه ها و كتابخانه هاي كشورهاي ديگر است .. طرحي را ميخواهم پيشنهاد كنم كه در قانون اساسي در قالب يك اصل گنجانده شود كه چيزي شبيه متن زير باشد :
اصل .....
 در جهت حفظ و بالندگي و شفاف نمودن تاريخ كشور كهنسال و پر از فرازونشيبمان ايجاد وزارت تاريخ و باستانشناسي در اولين فرصت الزامي ست !
بخش 1- زير بناي وظايف وزارت تاريخ و باستانشناسي ، استخدام مورخين و محققين و اساتيد دانشگاه هاي مرتبط  جهت باز نگري و ويرايش و پيرايش كليه اسناد و كتب تاريخي ايران زمين ميباشد تا آنجا كه از هر گونه شائبه و ناراستي تهذيب و نارسايي ها و كمبود توضيح و شرح  بعضي وقايع در متون و كتب موجود اصلاح گردد .
بخش 2- دولت موظف به تامين بودجه اين وزارت خانه و هماهنگي هاي لازم با سازمان هاي جهاني و مراكز علمي و وزارت خارجه ديگر ممالك  در راستاي پيشرفت تلاش هاي اين وزارت خانه و هم چنين هزينه هاي مورد نياز جهت بازگرداندن اسناد و آثار تاريخي كشور از ديگر نقاط جهان و يا اعزام كارشناسان جهت نسخه برداري از برخي آثار غير قابل ابتياع يا ارجاع ميباشد !
بخش 3- كارگزاران و محققين اين وزارت خانه از هرگونه اعمال نظرات شخصي  يا اعتقادات قومي و مذهبي در انجام وظايف خود منع قانوني دارند .

۱۳۸۹ آذر ۲۱, یکشنبه

آنچه كه تا حالا انجام شده :

آنچه که تا اینجا انجام شده در رابطه با تهیه این پیش‌نویس قانون اساسی :
1- مطالعه و مقایسه قوانین اساسی کشورهای مترقی امریکا و فرانسه و فنلاند و سوئیس .
2- ابراز نظرات مفید و خردمندانه مسعود عزیز و ارائه لینک قانون اساسی نوشته شده توسط آقای کاوه شیرزاد و با ویرایش و صفحه‌بندی آقای امید جمشیدی که لینک آنرا در قسمت مقالات گذاشتم و با فیلترشکن باز میشود و لینک دیگری که فعلا بدون نیاز به فیلترشکن باز میشود .
3- من لینک نسخه‌ای از اعلامیه جهانی حقوق بشر را هم در قسمت مقالات قرار دادم که امیدوارم سودمند باشد .
4- دوست عزیزمان جناب غلومی در وبلاگ خود نظریه‌ای را مطرح نموده و خواستار آن شده‌اند که به صورت یک اصل در قانون اساسی لحاظ شود که میتوانید به این آدرس رفته و با افکار ایشان آشنا شوید .. البته من آن قسمت از مطلب ایشان را که به صورت اصلی تدوین کرده‌اند را با نام اصل ششم در قسمت مقالات قرار داده‌ام .
5- نگاه و پگاه عزیز مطلبی در بلاگ خود نوشته‌اند که میتواند حرکتی برای تدوین قوانین حمایت از حقوق زنان در قانون اساسی باشد سفارش میکنم بروید و ازین آدرس بخوانید .
6- دوست عزیزمان با نام احمدشاه قاجار نظریاتی در باب محق نبودن دخالت شیوخ و شاهزادگان و هواداران ایشان در حضور در نظام آینده ایران ابراز کرده‌اند که برای اطلاع به اینجا بروید . 
********************************
پ-ن-1- درباره متن قانون اساسی نوشته آقای شیرزاد من نقدهایی دارم که خواهم گفت .
پ-ن-2- دوستان از من ناچیز بپذیرید که این کار همتی عظیم است و در آینده نقش بسیار مهمی برای میهن و مردم عزیزمان خواهد داشت و هشدار میدهم که با تمام احترامی که برای اندیشمندان و کسانی که برای فردای ایران تلاش میکنندقائلم .. از این مطلب نیز غافل نیستم که کم نیستند کسانی که کرکس‌وار در انتظار فوت این بیمار محتضر رژیم هستند که یورش آورده و به آب و علوفی برسند ... آن هم در جامه وطن‌پرستی و آزادیخواهی ! تا آنجا که خبر دارم برخی از ایشان از خیلی پیش سازماندهی شده‌اند جهت تصاحب مناصب حکومت و خدمت به اجانب !

پیش نویس آزادی

ایران کشوری‌ست کهن و سوابق مبارزات آزادیخواهانه دیرینی دارد .. ولی ظاهرا همیشه در قوانین مصوبه ما .. بخصوص قانون اساسی یک سوراخی وجود داشته که یا از آن سوراخ ملت به سختی گزیده شده‌اند یا از آن ثروت ملی به یغما رفته .. یا از آن ، موش‌های بدتر از اژدها وارد شده و بلای جان ما گردیده‌اند .. و با کمی مطالعه در تاریخ مشروطه و بعد از آن به اولین به اولین مشکلی که میرسیم همانا دستپاچه نوشتن قانون اساسی بوده و مردم را وادار کردن به عجولانه رای دادن به آن . که بدیهی ‌ست که نه همت دقیق نوشتن آن میسر بوده .. نه با حوصله خواندن آن  .. نه فرصتی برای آحاد مردم برای سوال کردن دربارهء معنا ، مأخذ ، مقصود ، حد و مرز و تنفیذ قوانین آن !
و ما میخواهیم با همت و کمک همه دوستان فقط به این مهم بپردازیم .. یعنی با فرصت و دقت کافی قوانین کشورهای مترقی و دمکراتیک و آزاد را بررسی کنیم و اگر توفیق و امکانی بود ، با انتخاب انسانی‌ترین و مرمی‌ترین و قابل انطباق‌ترین بخش‌های قوانین اساسی کشورهای مختلف .. پیش‌نویس آیین‌های بنیادین (قانون اساسی) آینده ایران را تهیه و در معرض نظر همه قرار دهیم تا با فرصت کافی آن را مطالعه و در خصوص اصولش چون و چرا نموده و آگاهی نسبی ولی مفهومی از آن پیدا نماییم و همچنین متخصصین و صاحب نظران حقوقی درباره عیوب آن نظر دهند جهت اصلاح !
************************************************************************
پ-ن-1– امیدوارم که زمان نوشتن قانون اساسی نوین ایران زودتر از پایان این پیش نویس .. و تکمیل این پیش نویس خیلی زودهنگام تر از رسیدن به زمان نیاز به قانون اساسی نوین نباشد .
پ-ن-2- برای شرکت در نوشتن این پیش نویس هیچ شرطی ورشته تحصیلی خاصی  ضروری نیست و همه میتوانند نظری را که تکراری نباشد ارائه یا نقد کنند ..... بدیهی است که پس از تهیه اسکلت اولیه این قانون ... تصحیح و نقدو ارتقا ی مضامین حقوقی آن در سطح متخصصین و حقوقدانان گرامی میباشد !
پ-ن-3- دوستان میتوانند در پژوهش های خود هر جا که دقیق ترین و جدید ترین قانون اساسی مترقی و مدرن  کشوری را یافتند  که ترجمه شفافی داشت ، لینکش را در اینجا جهت مطالعه همگان قرار دهند .
پ-ن-4– اجازه میخواهم که اشاره کنم که اصل اول قانون اساسی ، مهمترین اصل آن است ..چراکه تمامی اصول بعدی بر محور اصل اول تعریف، توصیف و شکل و محتوا گرفته وبه نوعی کالبدی  هستند که روحشان اصل اول میباشد و پیشنهاد من برای بند اول اصل اول : شعر شیخ اجل سعدی است که  :
     بنی آدم اعضای یک پيكرند*****که در آفرینش ز یک گوهرند
و برای بند دوم اصل اول ، منشور حقوق بشر کوروش کبیر را پیشنهاد میکنم...
با این امید که در آینده ، با توسل به اصل اول این قانون اساسی بتوان مانع رشد و تسلط هر فرد یا جریان استبداد گرا و بنیادگرا یا فرقه گرا یا قومیت گرا یا ضد ایرانی  یا عوام فریب گردید .
پ-ن-5– ومن بر این عقیده ام که در آغاز مروری بر مسئله تاریخچه قوانین اساسی کشورها بنماییم و با رجوع به ستون مقالات  ميتوانيد پاره ای از قوانین كشور هاي ديگر را مشاهده نماييد!
با تشکر از همکاری شما دلسوزان .. منتظر نظراتتان هستم .